Antikrundan och alla glasögon

Antikrundan och alla glasögon

ant

Det började med att Antikrundans Peter Pluntky gästade Veckans Brott. Jag satte kaffegöken i halsen när han valsade in i sina Oakley-brillor. Hade han cyklat till studion eller varför hade han valt såna otroligt snabba glasögon? Och varför var inte resten av outfiten Tour de France-kompatibel?

ant2Sen tipsade en kompis mig om att Antikrundans experter minsann verkar ha en fäbless för kulörta och obskyra “ögonkläder” (direktöversatt från engelskans “eyewear”). Så jag skummade ett par program och fann mycket riktigt att ju äldre gubbar med kunskap om gamla prylar blir desto mer måste de sticka ut.   

ant3Den här herren nöjer sig inte heller med ETT par spexiga glasögon. Är det hans egen fåfänga som matchar skalmarna med skinnlappen på sweatshirtens armbåge, eller har producenten arbetat på Gudrun Sjödén?

antikDen kan heller inte vara en slump att samtliga gubbar ser ut som om de halkat runt på Joan Mirós palett. ÄR det samma kostymör i Antikrundan som i På Spåret (där Lindström och Luuk tvingas bära prickiga skjortor och randiga slipsar och rutiga näsdukar)?

boMEN, Bo Knutsson tar ändå priset. Dels är hans expertområde inom antika pinaler de allmänna området, och dels har han kornblå stålglasögon med douche-toning! HUR kan han komma undan med det?

Vad är nästa steg? Att ha diamantmonockel och orange Televerket-keps? Vem vet. Nedan följer ett par förslag på vad Antikrundans experter kan bära på nästippen i nästa säsong:

gfasd

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s