Olas crazy eye

Olas crazy eye

1evil

Det började med att Emma Gray Munthe publicerade den här bilden på sin Instagram. Hon kallade Olas leende för “korsordstidningsanpassat”. Men jag uppmärksammade något annat, nämligen hans “crazy eye”. Mitt grävande arbete inleddes och efter en sömnlös natt, jagad av tanken på Olas öga, levererar jag här ett resonemang kring vad jag kommit fram till.

Ola Rapace högra öga ser helt annorlunda ut än hans vänstra. Det vänstra utstrålar glädje, värme och fredagsmys medan det högra har en släng av galenskap i sig. Det stirrar på ett onaturligt sätt, som om en nerv från själarummet där alla läskiga tankar samlas går rätt upp i hans öga. Tror ni mig inte? Ta en titt på den gif jag skapat.

cFylWP on Make A Gif, Animated Gifs

Här illustrerar jag precis vad jag menar. Animationen består av sex bilder varav tre är manipulerade så att Olas båda ögon representeras av hans vänstra version. I den bild som omedelbart följer de tre “snällbilderna” visas Olas vanliga utseende.

Detta att se lite galen ut är ingenting dåligt. Tvärtom, det kan vara eggande, bra i förhandlingar och dessutom inbjuda till teorier om att vederbörande har kontakt med mystiska krafter. Jag är inte ute efter att påpeka någonting annat än att Olas högeröga är något av ett crazy eye.

Advertisements

One thought on “Olas crazy eye

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s