Mitt nya projekt: ordvitsar i statyform

Mitt nya projekt: ordvitsar i statyform


Under de gångna veckorna har jag så gott som lämnat de skrivna ordvitsarna som tidigare dominerade mitt twitterkonto och övergått till att istället illustrera dem med hjälp av bilder. Nu har jag börjat tröttna även på det. Därför är det dags att börja med det nya projektet – ordvitsar i statyform som bygger på ordvitsarna i bild.

Om vi tar exemplet “Palindromedar” som bygger på att en dromedar har Sarah Palins huvud och ser likadan ut åt båda hållen, så måste jag införskaffa två dromedarfigurer i något lämpligt material, samt två Sarah Palin-huvuden i plast. De båda huvuden monteras sen på dromedarerna och till sist ska den nya skapelsen fästas på en klassisk pokalbotten.

Jag har många timmars letande framför mig. Ebay har det mesta, men det vore kul att hitta sakerna på loppisar och fysiskt gå runt och para ihop dem. Nedan har jag gjort en liten prototyp för att visa ungefär hur jag menar.


Visst, man hade fått ändra en hel del. Till exempel är det inte optimalt att det sitter en snubbe på dromedaren. Det ska heller inte stå “vandrepokal” på den och sen vill jag att Palins huvud ska vara lite mer likt henne, annars förstår man inte ordvitsen.

Skulle ni kunna tänka er att ha en sån staty hemma?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s