Fisherman’s Friend och beroendet

Fisherman’s Friend och beroendet

De senaste fem åren har jag haft en överdriven konsumtion av minttabletterna Fisherman’s Friend.

Nej, jag skriver inte det här för att jag får betalt av Lofthouse.
Nej, det här är ingen hommage till deras produkter.
Nej, jag vet inte varför jag skriver tre “nej” så här på rad, men jag antar att jag lärt mig det på någon skrivkurs att det gyllene talet är tre.

Filmen här ovan gjorde jag för något år sen som ett sätt att försöka driva med mitt missbruk. Det gav effekt. Inte genom miljontals visningar, men genom att jag sedan dess har förändrat mitt beteende. Och jag vet att jag inte är ensam om det här, det verkar snarare vara rätt många som har en osund relation till de bleka minttabletterna.

Själv började min mintförtjusning när jag jobbade som steward eftersom det kändes ofräscht att gå ut och prata med passagerarna efter att jag precis käkat en måltid i bakre köket. Jag ville inte stå där och flåsa pustar av vitlök och sås en decimeter från deras ansikten, så Fishermans Friend var en kompis som bättrade på andedräkten.

Snart märkte jag att nästan alla mina kollegor stod och smusslade med en påse “Friends” bakom någon gardin för att dölja sina överdrivna konsumtion. Vi skojade om vårt beteende och jämförde smaker. Mina favoriter var alltid de i grönvit påse, medan andra gillade de med körsbärssmak.

Idag har jag slutat på flyget och jag vet mycket lite om hur det gått för de andra och deras missbruk (hör av er!). Nu för tiden bryter jag varje tablett itu och jag käkar inte fler än fyra, fem stycken per dag. Det tycker jag är en bra balans. 

Man måste väl få unna sig en lika fräsch andedräkt som de gamla fiskargubbarna hade?

Advertisements

One thought on “Fisherman’s Friend och beroendet

  1. Greetings! I know this is somewhat off topic but I was wondering if you knew where I could find a captcha plugin for my comment form? I’m using the same blog platform as yours and I’m having difficulty finding one? Thanks a lot!|

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s