Du Har Tjugo Minuter På Dig

Du Har Tjugo Minuter På Dig


Om ni bor i Stockholm, har en ledig dag och ett ärende som involverar att åka tunnelbana minst tre stationer, så kommer här ett tips om vilken tid på dagen ni ska göra det ärendet. Vi säger att du ska köpa lite saker på Clas Ohlson. Du har tjugo minuter på dig.

Klockslag: 
05.30-08.30  –  Sedvanlig morgonrusning. Starbuckstermosar med ljummet kaffe, gratis icketidningar (läs: Metro. Nej, läs inte Metro, men med icketidning menar jag Metro.) och väldigt mycket folk. Den här tiden på dygnet har inga butiker öppnat ännu. Ovärt att ens ta sig ut.

08.30-10.30  –  Pensionärer, sjukskrivna och annat löst folk vaknar till liv och tar över staden. De gamla är sega och omständliga. De sjukskrivna också. Annat löst folk är ofta oberäkneliga, har drogproblem och gormar åt oskyldiga. Du kan gott sova lite till.

10.30-14.00  –  Lunch. Byggisarna äter lunch runt 9.30 redan. Tre Sofiero och en prilla. 10.30 äter “egenföretagarna” lunch på syltor och kallar det för representation. Klockan prick 12.00 kommer alla studenter och strax innan ett befolkas stans sushiställen av kostympersoner.

14.00-15.30  –  Efter lunch är det dags att förlänga sin ledighet lite genom att “gå några ärenden på stan”. Alla är nu mätta och har den där lilla extra energin som krävs för att lämna tillbaka en skjorta eller handla lite saker på Clas Ohlson. Det blir köer och det prasslas med kvitton hit och dit.

15.30-15.50  –  Här har du tjugo minuter på dig att göra precis det du måste. Friktionen är minimal och om du planerat och förberett dig på vad du ska göra och hur det ska gå till så kommer du att hinna. Försök att inte dra ut på tiden. Efter klockan 16.00 är det lätt att fastna i den samhälleliga rävsaxen.

15.50-22.45  –  Det är dags för många att gå tidigt från jobbet, hämta på dagis, runda av, ha möte med TV3 eller något annat viktigt. Sen fortsätter det här myllret av människor fram till kvart i elva på kvällen. Det är bio och fika, AW och turister, taxibilar och stökiga tonåringar från förorten. Vid det här laget har du kommit hem, du kan lugnt stanna inne och fortsätta ditt friktionsfria liv.

Lycka till!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s