Jag Somnar Av Tangentbord

Jag Somnar Av Tangentbord

Bakom mig på praktikplatsen sitter en tjej som heter Pia. Hennes dagar består i att skriva och skriva och skriva. Hon måste skicka minst hundra tusen mail om dagen. Vad hon inte vet är att det område i min hjärna som sänder ut melatonin stimuleras av ljudet från fingrar som skriver på ett tangentbord. Jag somnar nästan omedelbart av det.

Så här sitter jag och försöker hålla ögonen öppna. Flera timmar varje dag måste jag motvilligt använda hörlurar och lyssna på snabb, högljudd musik för att sparka igång hjärnan och framför allt för att stänga ute det underbara ljudet av mailen som skrivs.

Men vilket tangentbord somnar man snabbast av? Låt mig recensera tre olika. Skrivmaskinens tangenter
 erbjuder ingen sövande effekt alls. Anslaget är ofta alldeles för snärtigt och högt.


MacBook Pro levererar ett plastigt och lite platt ljud utan vare sig resonans, övertoner eller “sustain”. Men mina öron njuter av det. Ibland ber jag min tjej att sätta sig i sängen bredvid mig när jag ska sova och skriva lite. Det funkar skitbra, men jag saknar tiden när hon hade en vit MacBook. Knapparna på den satt lite lösare och mellanslagstangenten lät underbart!

Favoriten är ändå någon av de klassiska tangentborden från LogiTech. Jösses! Det är ett sånt här som Pia använder (tror jag). Klangen, tonen och de tjocka, ihåliga smacken av knappar som trycks ner och studsar tillbaka är så bedårande att jag inte finner ord att beskriva dem. Som ett vårregn smattrande mot takfönstret eller en överlastad Saab som sakta rullar in på grusvägen. Mmm…

Tidigare laddade jag ofta ner regnljud och lyssnade på när jag skulle sova. Nu försöker jag hitta en timslång ljudfil med någon som komponerar meningar i ett rasande tempo på ett LogiTech-bord.

Hör gärna av er med tips. Sov gott!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s