När Jag Sökte Till Dokusåpan “Wannabe”

När Jag Sökte Till Dokusåpan “Wannabe”

Nej, ni behöver inte lyssna. Bandet hette Tribal Ink, spelade “rapcore” och nådde toppen av sin karriär (om man nu kan använda vare sig “topp” och “karriär” när man talar om det här bandet) 2007 när de misstogs för att vara Linkin Park.

Låten heter “To My Face” och är inte another hit from the lab, utan följer snarare formulär 1C i hur en kass kvasihit kan låta. Hela plattan som kreativt nog också heter “To My Face” släpptes 2002 och fick riktigt dåliga recensioner.

2002 var också året då TV3 lanserade dokusåpanWannabe” och jag var en av de som sökte för att delta. De fyra eller fem personerna som valdes ut bildade ett band och programmet handlade om hur konstellationen spelade in en skiva.

Audition hölls på Restaurang Daily’s (som inte finns längre, jag är gammal) och jag fick, tillsammans med fyra främlingar fick spela trummor till Nirvanas låt “Smells Like Teen Spirit”. Jag hade visserligen spelat trummor i ett grungeband ett par år, men såg mig nog främst som gitarrist.
En mycket konstig dag. Jag gick inte vidare, men det gjorde en kille som hette Funky Dan Larsson.

Det var tänkt att bandet skulle låta som en mardrömslik blandning av Limp Bizkit, No Doubt och Linkin Park. Är det möjligt att ha sämre ambitioner?
Bandet höll på osannolikt länge, men efter släppet 2007 tror jag inte att de gjort mycket väsen av sig. Det senaste tecknet på liv är från 2010 när de var inloggade på sin Myspace-sida.

Att de splittrades må bottna i flera saker, men ett skäl kanske kan vara att de drog åt olika håll. Ta en snabb titt på bandbilden här ovan bara, de har helt olika stil. Från vänster:
1. “Jalla från Bredäng”-looken.
2. John Norum i linne med breda axlar.
3. Gael Garcia Bernals mindre snygga bror.
4. Red Hot Chili Peppers trummis.
5. Dörrvakten på Gröne Jägaren.

Det är så klart omöjligt att dessa herrar skulle kunna komma överens. Mitt självförtroende kanske fick sig en törn den där dagen för tio år sen, men hade jag blivit en medlem i Tribal Ink så hade jag hängt och dinglat i taket på ett motellrum i Gävle vid det här laget.

Förresten, Kai Ström på dagensskiva.se avslutar recensionen av Tribal Inks platta så här: “Tell it to my face” sjunger Funky Dan (!?). Ok, ni suger.”

Advertisements

One thought on “När Jag Sökte Till Dokusåpan “Wannabe”

  1. Hi, Neat post. There’s a problem with your site in web explorer, might test this? IE nonetheless is the market leader and a large component to other people will pass over your wonderful writing due to this problem.|

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s