Suckande Pustar Och Lidl-påsar

Suckande Pustar Och Lidl-påsar


Den här bloggen handlar allt mer om personer som liknar varandra. Nu senast var det Johan Hakelius och Oísin Cantwell, men idag handlar det om två Matthews. Nämligen Perry och Broderick.

Tanken kanske har dykt upp även i ert huvud, men har inte de här två skådespelarna en slående lik ångest?

Vi börjar med Matthew Perry. Vad som började så bra som storstjärna i Vänner slutade i missbruk och småroller i skitfilmer. Stålet i blicken från den unga, lovande aktören förvandlades till ett par Lidl-påsar under uppgivna ögon.


Matthew Broderick är även han smått framgångsrik men ändå kanske mest känd för att vara gift med Sarah Jessica Parker. Den pigga John Cusack-aktiga pojkspolingen som växte på bredden när Hollywood slutade ringa gjorde senast en liten roll i floppen Tower Heist.

Det som länkar dessa herrar samman är deras nuvarande uttryck. Vissa människor blir legender medan de lever, andra försvinner bara helt. Men de här två “Matthewsarna” gör varken eller. De finns och med varje andetag suckar de fram en sorglig pust som bara gör att man vill vrida tillbaka klockan till tiden då 90-talet var som bäst.

Måste de klamra sig fast i en strimma av det ljus de en gång stod i? Matthewsarna är lite som kändisuteliggarna i Stockholm, ingen vet hur de orkar fortsätta, men de ger sig aldrig. Och jag vet inte om det är bra eller dåligt.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s