Jan Eliassons Nya Mobiltelefon

Jan Eliassons Nya Mobiltelefon

Är det en hypermodern telefon Jan Eliasson håller i handen? Just så. Det var ovanligt skarpt av dig att se det. Som med alla statshemligheter är det inte meningen att vi vanliga människor ska notera dessa. Men idag kan jag avslöja att Jan Eliasson suttit i styrelsen för ett etiopiskt telekombolag samtidigt som han var Sveriges utrikesminister  2006.


Redan då, för snart sex år sedan, låg det etiopiska bolaget långt fram i utvecklingen och hade bland annat tagit fram den här prototypen av framtidens mobiltelefon.

Telefonen är minst sagt lättanvänd. Du talar in i ditt lillfinger och när personen på andra sidan linjen svarar slungas vibrationer in i din tumme för att sedan omvandlas till ljudvågor i ditt öra.

Själva hjärtat i mobilen klistrar du fast på handryggen. En snygg och praktisk lösning. Den variant Jan Eliasson visar upp på den första bilden är en uppdatering där mobilens hårddisk göms i handflatan istället för att sitta på handryggen.

TelEthiopia lanserar snart sin Little Finger Phone i Sverige. Håll utkik om du vill vara lika cool som Eliasson och de andra pamparna!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s