Medieinstitutet Fix The World!

Medieinstitutet Fix The World!

En skärmdump från eftermiddagen. 

Jag brukar vanligtvis inte skriva om mitt privatliv i någon större utsträckning, men i och med dagens händelse tänkte jag kort berätta det som redan står i flera andra bloggar. Idag

Torsdagen den 8:e september var helt vikt åt en föreläsning om sociala medier och som lärare hade vi den glade Jack Werner. Efter ett par timmar kom frågan om vilka företag vi vill se mer av i de sociala medier som de senaste åren blivit både populära och nödvändiga. Snart nämndes exemplet SJ_AB, som sedan ett år finns på Twitter, och osökt kom diskussionen in på att även SL borde ha en liknande tjänst.

Rasmus Lewenhaupt i klassen tog ett spontant initiativ och skapade, med övriga elevers stöd, twitterkontot “@SLkundservice” några minuter före lunch. Ett par timmar senare hade han över 300 följare och diskussionen var i full gång. Några uttryckte glädje, andra tyckte synd om de stackars personer som skulle behöva sitta och ta emot alla missnöjda resenärers tweets. Andra anmärkte på den logotype som Rasmus slängt ihop i all hast och berättade att typsnittet som använts inte varit aktuellt sedan 1977. Men i stor var det ett varmt välkomnande och i klassen bestämde vi oss för att lägga ner eller avslöja “pranket” redan samma kväll.

När jag skriver det här är klockan halv fem på eftermiddagen och kontot stängs ner klockan sju. Jag vet att Rasmus varit lite stressad över möjliga konsekvenser, men jag hoppas och tror att de flesta förstår av vilken anledning gjorde det här. De som har sett Yes Men Fix The World fattar. Nu säger inte jag att det här är av samma dignitet, inte alls, men poängen är densamma.

Om SL ännu inte har fått kännedom om det här, vilket de borde ha fått, så kommer de i alla fall att få det innan dagen är slut. Poängen är hur som helst att de ska få reda på det och se det hela som en hint om att det kanske är dags att tänka över hur de syns på nätet och hur allmänheten förväntar sig att de ska synas. SL:s närvaro eller “ickenärvaro” på twitter i framtiden vet vi ingenting om, men vad vi kan fastslå är att dagens experiment har skapat reaktioner.

Tack till alla elever på Medieinstitutets klass WKS11!

 


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s