Sökandet Efter Tuppjucket!

Sökandet Efter Tuppjucket!

Det har gått många år nu. Nästan tio. Fortfarande minns jag första gången jag såg dokumentären “Tuppjuck“. Min dåvarande tjej hade spelat in den på VHS från SVT och nu såg vi den på en TV med bildrör. Ja, så var det på den tiden, min son.

Sen dess har mitt sökande efter regissören Jesper Andersson varit mer eller mindre aktiv. Ofta har det sett ut så att jag gjort ett ryck en gång per år, men aldrig har jag fått tag i vare sig honom eller filmen. De är som bortblåsta!

Jesper gjorde “Tuppjuck” som ett projekt när han var elev på Dramatiska Institutet och sen dess har han gjort ett gäng reklamfilmer, kortfilmer och TV-serier. Men var i hela friden håller han hus? Varför kan jag inte hitta ett sätt att nå honom?

Jag har snackat med hans kompisar och kollegor, gamla lärare och till och med en tant som var med i “Tuppjuck”! Ofta har jag mötts av skepsis och misstänksamhet, men det enda jag vill är att få se filmen igen!

Hur ska jag gå vidare? Idag mailade jag en Marie på ett produktionsbolag som hade med honom att göra så sent som i år. Nu väntar jag spänt på ett svar och gärna ett positivt sånt.

Frågan är hur en person som varit så aktiv inom film och TV, kan vara så totalt anonym på nätet. I den här artikeln från 2005 finns den enda bilden jag har sett på Jesper.

Så lystra till min vädjan, medborgare! Finns det någon som sitter på en kopia, så säg!

I februari fyller jag 30 år – “Tuppjuck” skulle bli en utmärkt födelsedagspresent…

Advertisements

One thought on “Sökandet Efter Tuppjucket!

  1. Hej! vad lustigt jag håller också på att leta efter Tuppjuck och skickade idag iväg ett mejl till filmens fotograf, får se om han svarar, fattar inte att denna dokumentär är SÅ svår att få tag på!OM du skulle höra något från denna Marie, kontakta gärna mig på: miamakila@gmail.com!Ha en bra dag och hoppas vi får tag på denna underbara dokumentär!/Mia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s