Modernisera Eller Lägg Ner Namnsdagarna

Modernisera Eller Lägg Ner Namnsdagarna

I min treårsdagbok finns det plats nog att redogöra för precis så många av dagens händelser att man dels tvingas vara kortfattad och dels måste sålla lite. Överst på varje sida står dagens datum och vem som har namnsdag.

Namnsdag, ja. Jag vet att det är ett slitet ämne, men är det viktigt med namnsdagar? Brukar du och din familj ge varandra dyra presenter för att hylla varandras namn? En del gör det. Jag är inte en av “en del”, men det är heller inte så att jag stör mig på namnsdagar. De fyller möjligen en liten funktion, den drabbade får förhoppningsvis känna sig lite speciell på “sin” dag. Jag ber bara om en stor jävla uppdatering av namnen i namnkalendern.

Sedan 1972 får vem som helst ge ut en kalender och själv bestämma vilka namn som ska vara med däri. Har vi några där ute som nappar på idén? Vi ger ut en supersvensk kalender utan svenskklingande namn. Bara Ahmed, Muhammed och Tarkan. Är ni på?

För att muntra upp det här inlägget tänkte jag bara ta ett par exempel på så gott som totaltdöda namn vi firat den senaste tiden. Vad sägs om:
– Gurli
– Hulda
– Turid
– Magnhild
– Toini
– Ragnvald

Här kan man få mothugg från personer som påstår att de flesta namn faktiskt kommer tillbaka. Okej, historien upprepar sig och så vidare, men jag lovar och svär – Ragnvald kommer aldrig mer tillbaka!
Det finns någon som tyckte det var en bra idé att starta ett Twitter-konto och lista dagens namn var eviga dag. Efter drygt ett år slutade personen den första augusti. Av en händelse är det min och min fars namnsdag.

Hälsningar
/Per Robin

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s