Guilty Guilty’s arbete är nu slut

Guilty Guilty’s arbete är nu slut

För snart tio år sen skapade inkognito-duon GuiltyGuilty en provocerande “kampanj” där de skar sönder kvällstidningslöpsedlar och klistrade ihop dem i ny tappning. Sen affischerade de stan med sina verk och väckte reaktioner som hette duga. 


Idén var att visa på hur mycket smörja kvällstidningarna skriver och hur de lockar med lögner. Resultatet blev att människor inte kunde se skillnad på de fabricerade och de riktiga löpen. Kvällstidningarna stod arga och rådvilliga och såg på medan kreatörerna höll sig anonyma och fortsatte sitt arbete. 


Samtliga löpsedlar från GuiltyGuilty publicerades sen i två böcker och bjuder på hysteriskt rolig läsning. 


Så passerade några år och mången idiotisk löpsedel passerade våra ögon, men jag hävdar att millenniets sjukaste löpsedel (förutom Se&Hörs “Läkarna måste skära öronen av Silvia”) kom igår, den 13 Juni 2011. 


“BARNEN hittade och ÅT HEROIN I SANDLÅDAN”


Man läser texten femton gånger och förstår den fortfarande inte. Vadå barnen hittade och åt heroin? Det låter för sjukt till och med för Keith Richards som är någon sorts mästare i dekadens. Man silar väl eller röker heroin? Men äter? 


Det visar sig att barnen har hittat en påse rosa tabletter i sandlådan utanför hyreshuset. Tabletterna heter något i stil med Xanor och är, enligt en läkare, konstgjort heroin. En av de två flickorna stoppade “godiset” i munnen men spottade snart ut den då den inte smakade som jordgubbspastiller. 


Heroinätarbarnets mamma säger så här om sin dotter:
– Hon brukar vara så tillbakadragen, men nu gick hon fram och kramade ambulansföraren.Det är roligt, sorligt, skevt, trasigt och allt det där, men jag tror faktiskt inte att GuiltyGuilty hade lyckats överträffa det här löpet. Därför är nu deras arbete över och världen har blivit ett snäpp stördare. Verkligheten hann liksom ikapp den fabricerade verkligheten. 


Vem tar nästa steg?Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s