Vill vi äta Familjen Dafgårds mat när vi blir gamla?

Vill vi äta Familjen Dafgårds mat när vi blir gamla?

Jag blir lite ledsen när jag ser Familjen Dafgårds-bilen stanna utanför omsorgsboendet i mitt område. Där vevas baklasten ner och stora burar med frysta wärdshusrätter (vilket Värdshus serverar goda gröna morotsbiffar?) pressas in i byggnaden. 


Sen får gamlingarna mosa i sig var sin micrad anrättning och ett glas mjölk (från Skånemejeriet), rapa och ta rollatorn tillbaka till rummet.


Är det så det ska bli även för mig i framtiden? Micromat är förkastligt, dyrt, näringsfattigt och läskigt. Vem orkar jobba som kock på Gunnar Dafgård AB? Finns det glädje i att laga “klassiker” på det sättet? Får man som anställd på Dafgårds äta hur mycket frysmat som helst gratis? Hemska tanke. 


Sen ser man den här typen av gamla människorna som ännu inte flyttat in på omsorgsboendet, men som ändå köper frysmat (5 valfria klassiker för 99 kronor) hela tiden.
– Ja, men det är så skönt att slippa tänka själv. Är de kanske smarta? Vet de vad som komma skall och förbereder sig inför ålderns höst genom att äta smaklös mat? 


Tror ni att det kan vara en god idé att redan nu äta lite frysmat då och då för att slippa chocken när man väl kommer till pensionärshemmet?


Vad äter Thomas och Ulf Dafgård till middag?Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s