Jag dömer boken efter omslaget

Jag dömer boken efter omslaget

Det är väldigt poppis att gå på olika dieter för att “hålla koll på kilona”. Personligen har jag inte kommit dit riktigt än och hoppas helt naivt att jag ska kunna ha samma midjemått nu som om 25 år. Men vi får se, nästa år fyller jag 30 år och det sägs att då börjar kroppen reagera lite annorlunda på det man äter. 


Men jag har en princip, om än ytlig så är det en princip –  döm (i det här fallet) boken efter omslaget. 


Skulle jag vilja anamma LCHF-principen om jag såg omslaget på den här boken? Svar: nej. Okej, de ser välmående ut, men de ser inte ut som jag vill se ut. Inte ens epitetet “doktor” innan författarens namn ger mig trygghet (men så blir jag mer och mer paranoid för varje år också). 


Min teori om välmående och relationen kost/vikt bygger nog helt rationellt på att man ska leva lite varierat. Ät glass, men inte fyra kilo i veckan, drick vin, men inte 4 liter i veckan, ät pizza, men inte fyra stycken i veckan. Och så vidare. Lite som Dalai Lamas råd – självklara men ack så svåra att följa. Eller? 


Är det svårt? 
Det kanske är svårt. 
Varför är det så svårt? 


Vitsen med omslaget kanske är att man ska bli avskräckt och inte vilja stå där med ett rött förkläde i köket för att dölja sina kilon medan man häller i mer smör i såsen. 


Och varför har hon ett stetoskop runt halsen och en sjukhus-badge hängande på slaget? Det känns skitlöjligt. Ska det symbolisera att det ligger gedigen forskning bakom recepten? (1 dl parmesan, 1 dl Citodon…).


Nä, köp inte boken. Gör som jag, bläddra igenom boken i affären, ta bild med din telefon på de bästa recepten och gå hem och testa. Är du fet, sluta ät. För fan!Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s