Tvätta sig i bajsvatten

Tvätta sig i bajsvatten

Det thailändska nyåret kallas “Songkran” och firas mellan den 13-15 april varje år. Firandet utmärker sig främst genom att alla springer runt med vattenpistoler, hinkar och andra tillbringare med vatten och blöter ner allt som rör sig. En del tar det steget längre och kastar vit talk på varandra också. 


Talken betyder tur och vattnet symboliserar att man går in i det nya året renad och fräsch. 


Jag har dock två synpunkter. Först och främst, det här med att allt som är äckligt betyder tur börjar gå mig på nerverna. Om en tiger kissar på mitt ben, då är det tur. Om du känner lukten av en kamelfis, då är det tur. Och sen talk i ansiktet, det är tur det också. 


Sen undrar jag hur ren och fräsch man egentligen blir under Songkran. Vad jag minns från förra året så fyllde de flesta, inklusive jag själv, på mitt vattengevär i en kloakliknande behållare. Och jag vill inte veta vilket bajsvatten som sköljde över mig när andra tömde sina hinkar i mitt hår. 


Men vem vet, det kanske var tigerpiss eller munksaliv eller något annat som betyder tur.  


Hur som helst så är det makalöst roligt med vattenkrig, men glöm inte att duscha efteråt. I Sverige bringar en dusch tur. Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s