Småsaker VIII

Småsaker VIII


1. Vem, förutom gubbar, använder rakvatten? Idag använder väl snubbar mjukgörande krämer och allt ska vara ekologiskt och utan parfym?

2. På sommaren ökar alkoholkonsumtionen över hela landet, men jag tycker att det är lite dråpligt att Systembolagets kampanj “Alkohol & Hälsa” har den felaktigt uppmanande internetadressen: systembolaget.se/AlkoholHalsa.

Det är väl precis det man bör undvika? Att halsa alltså.

3. Alltsomoftast ser man människor i den övre medelåldern som ser så fruktansvärt tråkiga ut. Businessgubbar och klimakteriekvinnor. Då brukar jag undra: när blev ni så jävla tråkiga? När slutade ni vara lättsamma och impulsiva för att ägna er åt att sammanbitet bekymra er om “viktiga” saker. Vilken dag bestämde ni er för att ta på er den där trista skjortan?

Alla människor blir ju inte så där tråkiga. Men vad är det som gör att så många blir det? Är det medfött? Är det en defekt? Kan man se det på fostervattensprovet? Eller är de här människorna inte alls tråkiga? Är det bara jag som är cynisk? När blev jag så här cynisk?


4. Dagens konstigaste sovrum. Om du har en hyresrätt så kan du byta till dig den på den här adressen.

Undrar om det är en knapp till varje lampa eller om man släcker samtliga lampor med samma knapp. Eller kanske dimmer?

5. Spenderade en halv dag på en sån här förrgår. En omåttligt populär säck med ris. De kallas Fatboy. Rätt skönt att sitta och dega på en sån, men så kollade jag priset: 2499 spänn.

Efter att ha betalat så mycket för en riskudde undrar man ju om det är möjligt att slappna av överhuvudtaget. Jag skulle ha konsumtionsångest.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s