Småsaker V

Småsaker V

1. Människor som har en profilbild på Facebook där de sitter och kramar en kompis, men där kompisen har blivit “bortskuren” så det ser ut som om profilbildsinnehavaren gosar med bildmarginalen…

2. Den här fotografen irriterar mig. Talanglöshetens fader.

3. Personer som uttalar “Toblerone” på engelska. Tabbleröun. Det är inte ens ett engelskt godis. I Tyskland uttalar man det som vi gör “rånä” och i Schweiz, där det uppfanns, säger man väl “toblerånn”.

Men Tabbleröun… nä. Det är som att säga “fassebok”.

4. På Arlanda finns en massa skyltar överallt som ska hjälpa en att hitta rätt. Skyltarna är skrivna både på svenska och på, ja… engelska?

En skylt visar åt vilket håll man ska gå om man vill hitta en taxi. På svenska står det “taxi” och på engelska “taxis”… Men om man vill ta en flygtaxi (vad nu det är) så heter det samma sak på engelska – flygtaxi. Över ingången till terminalerna står det “ingång” på svenska, och den här gången har de skrivit rätt på engelska också: “entrance”.

Visst är det så att många skyltar världen över är fullständigt fel, men på en flygplats i Sverige där allt ska vara så jävla noga och säkert, varför kan de inte slå upp ett par engelska ord i ordboken och få det att se lite proffsigt ut?

5. Henrik Dorsins favoritprodukt på Systembolaget är “lådfernet”.

Advertisements

2 thoughts on “Småsaker V

  1. jag brukar ta sånna snea bilder om jag inte kan backa mer men ändå måste få med nått som är långt eller högt typ. eller inte orkar backa.. eller om man har brottom å inte hinner backa.. ja du fattar?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s