Blevo Man Besviken?

Blevo Man Besviken?


Så här ser MacGyver ut idag.

Inte riktigt sitt forna jag kanske och lite väl plufsig för att vara femtio bast. Såna här bilder vill jag egentligen helst inte se på min barndomshjälte, men nu är det för sent.

Richard Dean Anderson var i trettioårsåldern när han spelade in de över hundra avsnitten med den påhittiga Mackan och därefter blev det två långfilmer.

Idag såg jag den andra av de två långfilmerna – Trail to doomsday. Gör inte det.

Filmen är av det typiska serie-som-blir-film-slaget och det är alldeles för många scener där man ska hoppa till av skräck på grund av en råtta i en kloak. Eller som när MacGyver blir tvingad att skjuta en man och medan han håller pistolen riktad mot mannen huvud tonar bilden ut och vi tar en liten svart andningspaus på två sekunder och hinner tänka “Shit! Hur ska han klara sig ur det här?” för att sen återkomma till den pistolriktande scenen.

När jag satt där och tittade på filmen (samtidigt som Tyskland-England-matchen intresserade mig mer) funderade jag lite på till vilken åldersgrupp MacGyver vänder sig. Jag tyckte i alla fall att han var störthäftig och jag “blev” MacGyver efter varje avsnitt jag sett.

Men jag minns också hur orolig jag blev när det i slutet av 90-talet gick rykten om att MacGyver dött. Ryktena visade sig vara felaktiga, men nu ska jag börja sprida ett sant rykte om att MacGyver har blivit tjock.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s