Hur Gör Man Slut Med Ofrivilliga Vänner?

Hur Gör Man Slut Med Ofrivilliga Vänner?Jag ville ju bara hänga med deras hund, inte vara deras polare eller som någon trodde – deras spermatjur.

Det började med att jag träffade en hund på staden och, liksom med de flesta hundar jag ser, satte jag mig även denna gång på huk och gosade med hunden.
– Har ni träffats förut? sa en norrländsk röst.

Jag tittade upp och såg en bastant kvinna. Bredvid henne stod en smal, vindögd tjej.
– Nä, det tror jag inte, sa jag och fortsatte klappa hunden som tydligen hette Anki.
– Vill du gå ut med henne ibland då? Jag har så ont i ryggen förstår du. Jag kan ta ditt mobilnummer. Sussie heter jag.

Allting gick på en minut och plötsligt hade hon tagit mitt nummer och jag var hennes doggywalker. Samma kväll kom vi överens om att jag skulle komma förbi nästa dag klockan elva på förmiddagen för att ta Anki på en promenad.
– Du kan väl komma in på gården så vi kan snacka lite, sa Sussie.

När jag kom dit höll hon på att låtsasstäda på gården och tog i hand med trädgårdshandskar på trots att gården var asfalterad och inte alls krävde handskar för att jobba på. Sussie pratade inte bara om hunden, hon ville veta allt om mig och min tjej också. Jag hade kommit dit för att få veta om Anki hade några tics eller rädslor, inte för att berätta om mig själv.
– Vill du komma upp på en kaffe kanske? sa Sussie.
– Nä, tack. Vet du, jag går ut med Anki nu. Har lite brådis sen… teater…

Promenaden gick fint och när jag returnerade hunden var Sussie och hennes tjej fortfarande ute på gården och roddade. Det som var så konstigt var att sambon precis varit ute på en långpromenad med deras andra hund. Jag förstod inte varför de ville ha hjälp av mig om sambon ändå hade tid att gå ut med dem.

Återigen blev jag uppbjuden till lägenheten och Sussie ställde sig allt närmare mig när hon pratade. De hade precis flyttat hit från landet och verkade inte ha så många polare. Jag rös av obehag längst ryggraden. Min kropp mobiliserade sig för att fly och jag sa något om teatern igen.

Nästa gång bad jag min tjej och min syrra att hänga på.
– Ni måste följa med och bekräfta min paranoia. Det är något i stämningen som är skum.

De hängde på och vi tog en promenad. Vi återlämnandet av hunden var vi tvungna att komma upp till lägenheten. I porten mötte vi Sussie sambo som hade varit ute med den andra hunden på rastning. Paranoian tilltog.
– Kom in! Kom in! Ni måste vara jättetörstiga! sa Sussie när vi åkt hiss till våning fem.
– Tack, men vi ska ha gäster… så det är en del att styra…
– Ja, ja. Har det gått bra?

Bla. Bla. Bla.

Det blev sista gången jag gick ut med Anki. Några timmar senare skickade Sussie ett mess: “Tack för idag. Tror du att du skulle kunna ta Anki imorgon också?”. Jag fick nojan. De försökte lura in mig i deras sexsekt. De ville ha barn och jag skulle vara tvungen att ligga med dem. Jag såg Sussie och hennes sambo i vidriga latexkläder med piskor, drickandes röda drycker ur Margarita-glas. Eller så ville de kidnappa mig och ha mig som kompis, inlåst i deras garderob.
– Vad ska jag göra? frågade jag min tjej.
– Men vadå? Skriv att du inte kan. Det får de ju respektera. Du tar inget betalt, alltså har du inga skyldigheter.

Detta var ett par veckor sen det här hände och jag skrev bara att jag hade fullt upp med jobb och annat den veckan. Nu är jag livrädd att jag ska stöta ihop med dem på stan. De bor bara 300 meter härifrån. Vad ska jag säga om det händer? Igår såg jag “sambon” när hon gick in i deras port med den andra hunden. Varför går hon bara ut med den ena hunden?

Obehagsrysningen var tillbaka. Jag ville ju bara hänga med deras hund, inte vara deras polare eller deras spermatjur.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s