Den Perfekta Bilden

Den Perfekta Bilden

Bilden föreställer bandet “Little River Band” som bildades i Australien 1975.

Eller, låt mig omformulera mig: bilden föreställer fem snubbar som låtsas vara bandet “Little River Band”. Ingen av originalmedlemmarna är med i gänget längre. Är bandet verkligen detsamma då?

Vi struntar för en stund i vad bandet heter och fokuserar på det perfekta i den här bilden istället. Jag måste säga att jag alltid är lika imponerad av hur exakt och finurlig den gudomliga kvoteringen är.

Låt mig utveckla det här innan jag blir misstänkt för LSD-nyttjande. Liksom kvoteringen i varje klassrum (det finns alltid vissa personligheter i en klass, oavsett ort, tid eller ämne) är kvoteringen i krisande, till-åren-komna-rock-gubbar-som-aldrig-blev-någotbanden helt felfri.

Ta en noga titt på bilden ovan. Den har allt ett sånt här band ska ha.

– Börja från höger och titta på killen som gjorde några modelljobb som ung. Han vägrar bli gammal så han har köpt en sån där Carlings-kavaj med tryckta tribaler på och till det bär han en flippig tröja med skelettmotiv på. Krisigt.

– Nästa snubbe, som förmodligen är sångaren, försöker utstråla visdom och att han ligger med många kvinnor. Det fina med honom är att han inte försöker dölja sin flint, samt att han har en gråmelerad t-shirt som är hög i halsen. Ge honom två, tre år till och gråmelerad tischa kommer vara helt rätt.

– Sen kommer vi till mannen i mitten. Det måste vara keyboardisten. Skulle man kunna tänka sig att han har absolut gehör? Ja, annars skulle väl ingen vilja ha med honom att göra? Skulle man också kunna tänka sig att han varit på audition för att få spela i rapcore-bandet Crazy Town? En vild gissning är dessutom att han har smalast huvud i gruppen.

– Igelkotten näst längst till vänster bryter det svarta temat och iklär sig en brun kobojsar-skjorta med broderier på som matchar hans hårfärg. Tror ni att han är den timida killen i bandet? Att det vildaste han har tagit sig för i livet var när han tryckte in den där svarta pärlan i högerörat? Eller är han brorsa till han längst till vänster? En fundering är att den här figuren inte var med när bilden togs, han blev inklippt i efterhand, något som känns sannolikt med tanke på hans klädval.

– Han ser hård ut, men han är mjuk. Det tror jag. Att stå och hålla båda händerna knutna framför könsdelarna, huvudet något sänkt och den där stirriga, osäkra blicken… Är han trummis kanske? Är det bakom batteriet han får ut sitt hat mot sin far?

En rolig anekdot om var på loser-skalan de här gubbarna befinner sig lyder som följer: När Little River Band blev invalda i den Australiska Hall Of Fame 2004 uppträdde originalmedlemmarna med en gammal hit medan snubbarna här på bilden inte fick vara med.

L i pannan!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s