Rökförbud

Rökförbud

Den första september 1997 infördes rökförbud på alla flygplan i alla medlemsstater inom EU. Min fråga är hur fan man kunde tillåtas röka på flygplan överhuvudtaget någonsin.

Det hela blir väldigt svårt att motivera då säkerheten ombord på ett flygplan är utav största vikt och utgör kabinpersonalens huvudsakliga uppgift. Med vetskapen om att man i en sån här farkost vanligen vistas en mil upp i luften och därmed inte har någon omedelbar tillgång till brandmän, borde väl yttersta försiktighet iakttagas vad gäller brandfarligt gods? Eller?

Nej, då, där stod kabinpersonalen i köket med en cigg i mungipan och skvallrade om senaste Las Palmas-stoppet medan de bryggde kaffe efter maten. Och ute i kabinen satt hela den bakre sektionen och kedjerökte och pimplade GT tillsammans med rökarna från den främre delen av planet som kommit bak för att ta sig ett bloss och mingla en kvart.

Hur fan kunde det vara möjligt? Det ryktas om att detta fortfarande är verklighet på vissa indiska och ryska inrikeslinjer, men det vetifan om det stämmer.

Är det smart att låta fyllon, som sitter i trånga stolar med tygöverdrag och mittgången klädd med heltäckningsmatta, röka? Är det smart? Är det smart att låta fyllon, som sitter i en maskin tankad med 60 ton bränsle, röka?

Tänk att jobba i den miljön. Slängde man uniformen efter varje flygning eller? Och tänk att det var tillåtet att röka på krogen i ytterligare 8 år. Kul för alla ickerökare.

En del tycker fortfarande att man ska få röka ombord på flyget. Den här snubben till exempel.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s